/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Sfaturi prețioase pentru Maia Sandu de la fostul premier Ion Sturza

missing
07 noiembrie 2019, ora 20:12

Fostul prim-ministru Ion Sturza, care este un susținător al Maiei Sandu și al Guvernului condus de aceasta, le dă sfaturi politicienilor aflați la guvernare. Sturza le recomandă să se așeze la masa de negocieri, să discute și să găsească un compromis, pentru a crea un sistem juridic independent, dar fără a încălca Constituția și bunul simț.

„Încetați să faceți politică la televizor, plângându-vă de milă! Situația în care s-a pomenit guvernarea de la Chișinău este una foarte gravă…Contramandați toate intervențiile de la televiziuni din această seară. Întâlniți-vă în beciurile de la Condrița sau în garsoniera de la Buiucani (cui ce-i place), sau pe rând și găsiți o soluție!”, îndeamnă Sturza într-o postare pe Facebook.

Ex-premierul susține că propunerile Guvernului sunt foarte curajoase, dar încalcă Constituția, practica internațională și „atentează la lucruri „minore” ca separarea puterilor în stat și democrația ca atare”.

Dar Ion Sturza este de părere că se merită, pentru ca Dodon să nu aibă posibilitatea de manipulare a justiției „în stilul Voronin/Plahotniuc” și procesul de dezoligarhizare să fie dus până la sfârșit.

„Am încredere în intențiile nobile ale doamnei Sandu. Dar… „partenerului” trebuie să-i dai șansa să-și negocieze interesele, să-și păstreze aparențele. Toți au nevoie de garanții. Da, „înjosiți-vă”, discutând. Prin această „înjosire” aveți șansa să ajungeți în istorie. Mai este o șansă (prin negociere și dialog) să se atingă scopul – un sistem juridic independent. Fără a se încălca Constituția și bunul-simț. Dar… independent pe bune, nu pe principiul de „gașcă bună”, „gașcă rea”. Nu pentru a finta. Eu nu fac nimic altceva decât să reiterez ceea ce v-au spus diplomații-sponsori ai coaliției de guvernare”, și-a încheiat Sturza mesajul.

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat de nenumărate ori că sunt necesare remanieri în Guvern, iar ieri socialiștii au cerut demisia ministrei Justiției. PSRM ar putea iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, după ce acesta și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii astfel încât Maia Sandu să poată propune Consiliului Superior al Procurorilor o listă de candidați pentru funcția de procuror general.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram