/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Igor Dodon „se jură” că nu-l cunoaște pe Petru Bobu: „Eu nu am nevoie de procuror general”

missing
06 noiembrie 2019, ora 23:18

Nu-l cunoaște pe Petru Bobu și nici nu are nevoie de funcția de procuror general, declară șeful statului Igor Dodon. Declarația a fost făcută la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV, în contextul anulării rezultatelor concursului pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general, în urma punctajului oferit de Bobu, membru înaintat în comisie de către președinta Parlamentului și lidera Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi.

„-De ce domnul Bobu a votat așa? – De unde eu știu? Eu nici nu-l cunosc pe domnul Bobu și nu l-am cunoscut niciodată. Invitați-l și întrebați-l”, a îndemnat Igor Dodon.

Ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat azi-dimineață că rezultatele concursului de preselectare a candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate. Deși ministra nu a dat nume, aceasta a lăsat de înțeles că rezultatele au fost anulate pentru că Petru Bobu a oferit punctaje mici pentru Vladislav Gribincea, Ștefan Gligor, Oleg Crîșmaru și Ruslan Cașu, în schimb l-a notat pe Alexandr Stoianoglo cu 100 de puncte, ceea ce potrivit lui Stamate, a denaturat rezultatele finale ale preselecției.

Ulterior, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât candidații la funcția de procuror general să fie preselectați de premier.

Petru Bobu neagă faptul că ar fi avut un gând ascuns în momentul în care a acordat punctaje candidaților și zice că a punctat conștient și așa cum a considerat că este corect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram