Programare online la medici
Social 6 noiembrie 2019, 20:46 | 3702

O nouă platformă online de evidență și raportare a serviciilor medicale, lansată în regim pilot de Compania Națională de Asigurări în Medicină, promite să facă ordine în tot sistemul prin gradul înalt de transparență. Sistemul informațional este salutat de către medici. Dar mai favorizați ar fi pacienții, care vor uita ce înseamnă să aștepți ore în șir pentru a intra la medic.

Prin intermediul programului, care poate fi accesat de la computer sau de pe orice dispozitiv conectat la Internet, pacienții pot să facă programări la serviciile medicale de înaltă performanţă. Potrivit directorului general al Companiei Naționale de Asigurare în Medicină, pacientul va vedea care este rândul de așteptare la acel prestator, la care el vrea să ajungă, care este timpul de așteptare și când este ziua cea mai convenabilă pentru a primi aceste servicii. Oamenii își pot alege liber prestatorul de servicii.

Potrivit lui Andrei Matei, platforma de evidență și raportare va ajuta Compania să procure medicamente într-un mod mai efectiv și transparent, arătând astfel câte resurse financiare au fost alocate pentru un anumit serviciu.

Platforma informațională va fi utilizată până la sfârșitul anului curent în regim pilot, pentru a elabora ulterior un raport de analiză. Baza de date va fi actualizată în mod continuu cu informaţii despre serviciile medicale prescrise de medici, programările efectuate dar și executarea în timp real a serviciilor 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie