/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

De ce au venit urgent la Guvern ambasadorii SUA și UE? Detalii de la Maia Sandu

missing
06 noiembrie 2019, ora 22:49

Întâlnirea din această seară de la Guvern cu ambasadorii SUA și UE a avut loc la solicitarea diplomaților străini și s-a datorat decizie Guvernului de a-și asuma în fața Parlamentului modificarea Legii Procuraturii, astfel încât prim-ministra să obțină dreptul de a înainta Consiliului Superior al Procurorilor candidații la funcția de procuror general.

„Au aflat despre această inițiativă și au venit să se documenteze din prima sursă ce este cu această inițiativă. Eu le-a explicat, le-am dat toate detaliile și despre asta au fost discuțiile. A fost o întâlnire la solicitarea lor”, a spus Maia Sandu în direct la TV8, fiind invitată la emisiunea „Politica Nataliei Morari.

Întrebată dacă a discutat cu ambasadorii și despre riscul căderii Guvernului și necesitatea organizării unor alegeri anticipate, Maia Sandu a răspuns: „Ei sunt conștienți de toate riscurile. Evident că ei își doresc să continuăm, dar să continuăm în situația în care suntem siguri că putem să facem această reformă a justiției. Aceasta este condiția pentru asistența financiară pe care o primește R. Moldova de la partenerii externi. Noi suntem obligați să facem reforma justiției, dacă vrem să putem conta pe resurse externe să susținem bugetul și să putem susține programele sociale pe care și le dorește și Partidul Socialiștilor”.

Despre intenția lui Igor Dodon de a se întâlni mâine cu toți ambasadorii acreditați la Chișinău, Mai Sandu a spus că șeful statului este în drept să facă acest lucru.

Precizăm că, după ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko și  ambasadorul SUA, Dereck Hogan au avut o vizită fulger la Guvern.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram