/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Președintele CEC: „La ziua de azi, primar general este Andrei Năstase”

missing
04 noiembrie 2019, ora 19:04

Chiar dacă Ion Ceban a câștigat alegerile locale cu 52 la sută, primar general al municipiului Chișinău rămâne a fi, deocamdată, Andrei Năstase, spune președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil. Potrivit lui, Năstase va deține oficial această funcție până va fi validat mandatul lui Ceban, câștigat în urma alegerilor de ieri. 

„Domnul Talmaci a fost numit pe perioada suspendării domnului Năstase. La moment, la ziua de azi primar general este Andrei Năstase. În legătură cu faptul că alegerile au avut loc, domnul Năstase poate reveni la funcția de primar general al municipiului Chișinău, până când se validează mandatul de primar nou general al mun. Chișinău”, a explicat Dorin Cimil.

Mandatul de primar al lui Ion Ceban trebuie să fie validat în decurs de maxim zece zile.

Contactat de mai multe ori, Andrei Năstase nu a răspuns la telefon pentru a preciza dacă se va duce sau nu la primărie în următoarele zile.

Ceban a câștigat alegerile cu un rezultat de 52%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram