image
Sursa foto: poynter.org

Activista suedeză pentru climă Greta Thunberg a refuzat să accepte un premiu oferit de Consiliul Nordic

Activista suedeză pentru climă Greta Thunberg a refuzat să accepte un premiu pentru mediu oferit de Consiliul Nordic, în semn de protest faţă de lipsa de acţiune a guvernelor regionale în ceea ce priveşte schimbările climatice, informează miercuri DPA.

Thunberg fusese recompensată cu acest premiu în semn de recunoaştere pentru mobilizarea a milioane de persoane la nivel mondial pentru solicitarea unor acţiuni politice în scopul combaterii schimbărilor climatice, a anunţat marţi seara Consiliul Nordic la o ceremonie de premiere.

La scurt timp, tânăra de 16 ani a anunţat că va refuza premiul.

"Vreau să mulţumesc Consiliului Nordic pentru acest premiu. Este o imensă onoare. Dar mişcarea pentru climă nu mai are nevoie de premii. Avem nevoie ca politicienii şi persoanele aflate în poziţii de putere să înceapă să ţină cont de cea mai bună ştiinţă disponibilă la ora actuală", a declarat Thunberg într-un mesaj postat pe Instagram.

Doi reprezentanţi ai lui Thunberg au declarat la ceremonie că naţiunile scandinave sunt printre cele care ar putea face cel mai mult pentru climă, dar practic nu întreprind nimic.

Consiliul Nordic este forul central al regiunii scandinave, având printre membri ţări ca Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda şi Islanda.

Consiliul acordă anual premii pentru literatură, film, muzică şi mediu, fiecare dintre acestea în valoare de 350.000 de coroane daneze.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: