/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Maia Sandu, despre candidații propuși CSP-ului: „Am așteptat ca această preselecție să promoveze mai mulți oameni din societatea civilă”

missing
29 octombrie 2019, ora 22:15

Maia Sandu a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, după ce au fost aleși candidații la functia de procuror general care vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor. Politiciana spune că printre cei aleși în listă se aștepta să fie și nume ale candidaților din societatea civilă.

„Comisia de preselecție a candidaților la funcția de Procuror General a publicat lista scurtă de patru persoane, promovate în urma interviurilor de ieri și azi. Sarcina comisiei a fost de a organiza o preselecție transparentă și incluzivă a candidaților și de a oferi Consiliului Superior al Procurorilor o listă scurtă din care CSP să desemneze un candidat bun pentru funcția de Procuror General, pe care îl va propune spre numire Președintelui Republicii Moldova.

Eu personal am așteptat ca această preselecție să promoveze pe lista scurtă mai mulți oameni din societatea civilă. Pledez pentru transparență şi sper ca înregistrările interviurilor să fie făcute publice. Voi solicita maximă transparență şi de-acum încolo”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

Din 20 de candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova, azi au fost selectați patru, care vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba despre Crîșmaru Oleg, Gribincea Vladislav, Soltan Veaceslav, Stoianoglo Alexandr, selectați în urma etapei de interviu de către membrii Comisiei de preselectare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram