Două monumente funerare din Cimitirul Catolic din Chișinău au fost restaurate
Social 29 octombrie 2019, 17:49 | 1884

Un grup de foști studenți ai Academiei de Arte Frumoase din Varșovia a renovat monumentele la mormântul a doi polonezi, în Cimitirul Catolic din Chișinău. În același timp, cu sprijinul statului polonez au fost reabilitate integral zece pietre funerare din cimitirul de pe strada Valea Trandafirilor. Lucrările sunt făcute în baza unui memorandum, semnat acum cinci ani, între autoritățile de la Chișinău și cele de la Varșovia.

Specialiștii au lucrat concomitent la două monumente, luând în calcul diverse tehnologii de restaurare, pentru ca pietrele să reziste cât mai mulți ani.

Autoritățile spun că vor continua să colaboreze, pentru a restaura alte pietre funerare și nu doar...

Autoritățile își propun să reabiliteze în viitorul apropiat și capela de pe teritoriul cimitirului.

Lucrările de conservare a monumentelor funerare de pe teritoriul Cimitirului Catolic din Chișinău sunt făcute în baza unui memorandum semnat acum cinci ani de Ambasada Republicii Polone în Republica Moldova și Primăria municipiului Chișinău. Timp de cinci ani, au fost renovate zece monumente funerare cu sprijinul statului polonez. În total, în Cimitirul Catolic din Chișinău sunt trei mii de morminte. Jumătate sunt ale polonezilor. 

Opinia ta contează. Comentează!