Jurnal de Chișinău, la 20 de ani
Social 29 octombrie 2019, 21:35 | 2015

Ziarul „Jurnal de Chișinău” împlinește astăzi 20 de ani. De-a lungul anilor, colegii noștri au avut de înfruntat diverse piedici, dar au reușit să se mențină în fruntea clasamentului celor mai citite și credibile publicații periodice din Republica Moldova. Mai multe aflați chiar de la ei, în cele ce urmează.

Dis-de-dimineață, echipa de la Jurnal de Chișinău, răstoarnă munții. Investigații, editoriale, articole, interviuri - toate subiectele de actualitate sunt reflectate în paginile ziarului.

Rodica Mahu este redactor-șef al ziarului Jurnal de Chișinău, căruia i-a dedicat 16 ani din viață. De multe ori, activitatea ei a implicat riscuri sau intimidări, dar nu a renunțat niciodată.

Ilie Gulca este redactor șef adjunct la ziarul unde a petrecut opt ani. Astăzi îl încearcă emoții de nostalgie și mândrie în același timp.

Nadejda Roșcovanu este fotoreporterul care s-a ales anul trecut cu un premiu extrem de prestigios.

Cel care a dat viață Jurnalului de Chișinău este Val Butnaru. Consideră că inclusiv datorită ziarului, democrația a mai avut o șansă în Republica Moldova.

Jurnal de Chișinău a apărut într-o perioadă de dominație rusească, iar datorită profesionalismului și a implicării echipei, a reușit să devină un catalizator al culturii românești. Odată cu dezvoltarea onlineului însă, ziarul riscă să își trăiască ultimele clipe.

Acest ziar reprezintă o sursă veridică de informare pentru mulți conaționali, inclusiv tineri. Un exemplu este Daniel Spânu, student la facultatea de istorie. L-am găsit la ora de prânz la un chioșc de gazete.

Ziarul reprezintă o gură de aer și pentru intelectualitatea din Republica Moldova. Scriitorul Vladimir Beșleagă cunoaște pe dinafară conținutul Jurnalului de Chișinău.

Jurnal de Chișinău face parte din holdingul Jurnal Trust Media, având cel mai mare tiraj din presa tipărită în limba română în Republica Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie