Duminică va fi efectuat un exit poll în cadrul alegerilor pentru Primăria Chișinău
Politic 29 octombrie 2019, 21:45 | 1564

Un exit poll în ziua alegerilor va fi desfășurat duminică, 3 noiembrie, pentru prima oară în ultimii opt ani. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Electorală Centrală. Astfel, îndată după închiderea secțiilor de votare din municipiul Chișinău cetățenii vor putea să afle care dintre cei doi candidați are șanse mai mari să ajungă la cârma Primăriei.

Demersul de organiza un exit poll a fost depus la CEC de Asociația pentru Dezvoltarea Echitabilă din Moldova. Sondajul propriu-zis va fi efectuat de compania IMAS, cu sprijinul financiar al companiei de consultanță și promovare a imaginii ”Poliexpert”. Potrivit directorului IMAS, Doru Petruți, exit poll-ul va fi efectuat în preajma a 67 de secții de votare, amplasate în toate sectoarele Chișinăului și în suburbii.

Directorul IMAS a mai declarat că abaterea exit poll-ului față de rezultatele oficiale ale votării ar urma să fie de până la 1 la sută. Colectarea datelor se va face în regim electronic, prin intermediul tabletelor, astfel ca la ora 21, îndată după închiderea secțiilor de votare, rezultatele exit-poll să fie anunțate. Decizia de a autoriza efectuarea sondajului în ziua alegerilor a fost aprobată cu votul a șase membri ai Comisiei Electorale Centrale. Doi membri s-au abținut și doar președintele CEC, Dorin Cimil, a votat împotrivă. 

Opinia ta contează. Comentează!