Parlamentul, asaltat de vizitatori
Social 28 octombrie 2019, 22:06 | 1413

1.500 de copii si adulti au intrat astazi in cladirea Parlamentului in cadrul ”Zilei portilor deschise”. Daca pe cei mai in varsta i-a interesat interiorul legislativului si confortul pe care il au acum alesii poporului, pe copii ii mistuie gandul ca peste ani vor ocupa, poate, unul dintre cele 101 fotolii de deputat. Pe unii nici macar salariile nu-i intereseaza.

Cei mai mulți vizitatori, copiii, au venit din Edineț, Orhei, Leova și Comrat. Unii au fost aduși la Chișinău organizat, de la instituțiile de învățământ, alții - cu părinții sau bunicii. Pe post de ghizi au fost angajații de la secretariatul Parlamentului, care le-au arătat vizitatorilor Muzeul legislativului, Sala Europa, unde se desfășoară cele mai importante conferințe și, desigur, sala de plen, unde sunt dezbătute și votate legile.

Deși vizitatorilor Parlamentului nu li s-a permis să se așeze în fotoliile deputaților, unul dintre ei a insistat să o facă. Asta pentru că are de gând să ajungă deputat!

Și angajații Parlamentului s-au arătat entuziasmați de evenimentul de astăzi.

Grație suportului Oficiului ONU pentru Drepturile Omului în Moldova, fiecare vizitator a plecat acasă cu o fotografie, iar cei care au știut să răspundă la întrebări legate de activitatea Parlamentului s-au ales și cu alte daruri. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie