image
Sursa foto: curiosity.com

A fost numită „următorul Einstein” la doar 26 de ani; Cum a reușit Sabrina Pasterski să impresioneze toată lumea științifică

La doar 26 de ani, Sabrina Gonzalez Pasterski a reusit deja sa impresioneze intreaga lume stiintifica, scrie Forbes. Tanara a terminat atat MIT (Institutul de Tehnologie din Massachusetts), cat si programul doctoral din cadrul Universitatii Harvard, cu note perfecte.

Inca de la o varsta frageda, Pasterski s-a facut remarcata prin reusitele ei stiintifice. La 13 ani, a reusit sa construiasca un avion in 363 de zile, proces ce a fost filmat si incarcat pe YouTube. In timpul adolescentei, tanara a zburat avioane construite de ea asupra lacului Michigan.

Pasterski a fost fascinata de spatiu inca de mica. Potrivit declaratiilor sale din Chicago Tribune de acum mai bine de un deceniu, ea visa sa trimita pe cineva pe Marte inca de cand era inscrisa la centrul pentru copii talentati din Chicago.

Printre numeroasele sale reusite academice se numara si o serie de studii impresionante, doua dintre ele fiind citate chiar de Stephen Hawking intr-o lucrare stiintifica proprie si unul fiind acceptat de Journal of High-Energy Physics la doar 24 de ore dupa ce a fost depus.

Datorita numeroaselor sale reusite in domeniul fizicii, Pasterki a fost numita “urmatorul Einstein”, scrie Australia News. Jezz Bezos deja a invitat-o pe Pasterski sa se alature afacerii sale oricand doreste si se zvoneste ca si NASA e interesata sa o recruteze.

Noutăţile partenerilor

comentarii: