/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Militarii, studenții, reprezentanții Ministerului Apărării și angajații Guvernului, la plantat copaci

missing
26 octombrie 2019, ora 16:46

De Ziua Națională de Înverzire a Plaiului au ieșit să planteze copaci pentru „binele comunității”. Este vorba despre militari, studenți, reprezentanți ai Ministerului Apărării și angajați ai Guvernului. 

Împreună cu colegii de la Cancelaria de Stat am plantat aproximativ două hectare de puieți de stejar pe un teren din preajma satului Văsieni, Ialoveni. Și colegii din Cabinetul de miniștri, alături de echipele lor, au mers în diferite regiuni ale țării pentru a planta diverse specii de copaci. Sprijinirea pădurilor noastre și rezolvarea problemelor de mediu constituie o prioritate pentru Guvern. În prezent, mai puțin de 11% din teritoriul țării noastre e acoperit de păduri. Ne propunem ca până în anul 2030 să fie împădurită cel puțin 16% din suprafața țării”, a scris prim-ministra Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Și efectivul Armatei Naţionale a participat astăzi la plantarea copacilor în cadrul acţiunii „Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

Militarii au sădit atât în municipiul Chişinău, cât şi în garnizoanele militare din Florești şi Căușeni diferite specii de arbori şi arbuşti: arţari, frasini, nuci şi tei. Regenerarea spaţiilor verzi a avut loc și pe teritoriul adiacent al Complexului Memorial „Capul de Pod Șerpeni”, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Aceștia au plantat puieți de stejari pe o suprafață de circa cinci hectare. Sădirea puieţilor a avut loc pe teritoriul Întreprinderii silvice Călărași, în cadrul ocolului silvic Călărași.

Totodată, studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au făcut lucrări de salubrizare a albiei râului Bâc pe o suprafaţă de cinci hectare. În urma lucrărilor, au fost adunate circa 20 de tone de gunoi menajer cu implicarea serviciilor de colectare și transportare a deșeurilor prestate de către ÎM „Regia Autosalubritate”.

În total, pe parcursul Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului, militarii şi angajaţii civili ai Armatei Naţionale au sădit circa 6 000 de arbori şi arbuşti.

Campania de înverzire a plaiului va dura câteva săptămâni și se va desfășura pe teritoriul întregii țări. Anul acesta, Agenția „Moldsilva” a pregătit pentru plantare 14 milioane de puieți de 60 de specii.

Foto: Facebook/ Maia Sandu

Foto: army.md


Vezi și:

Patru mii de puieți vor fi plantați azi pe malul râului Răut

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram