/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Decizie importantă în dosarul privind intervenția pompierilor la Colectiv. Plângere penală pe numele lui Raed Arafat

missing
25 octombrie 2019, ora 23:51

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a dispus disjungerea dosarului privind intervenţia pompierilor la Colectiv şi declinarea acestuia către Parchetul Militar.

”Referitor la cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică privind incendiul din clubul “Colectiv” din data de 30 octombrie 2015, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus disjungerea și declinarea competenței de soluționare a cauzei către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, în vederea efectuării urmăririi penale în ceea ce privește infracțiunile de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Faptele pentru care s-a dispus declinarea competenței de soluționare vizează modul de intervenție al primilor salvatori sosiți la fața locului – pompieri din cadrul ISU București – Ilfov – în ceea ce privește acordarea primului ajutor victimelor în acțiunea de protecție, precum și aspecte privind asistența medicală acordată victimelor”, a anunțat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă, citat de Realitatea.net.

Între timp, pe numele lui Raed Arafat şi a şefilor din ISU, Orlando Şchiopu şi Mihai Guţă a fost depusă o plângere penală. Grupul civic Reset Iaşi cere Parchetului General să demareze o anchetă penală împotriva celor trei, după publicarea ultimelor imagini din seara de 30 octombrie 2015, de la Colectiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram