Nordul Californiei este afectat de grave incendii de vegetație
Externe 25 octombrie 2019, 15:28 | 1181

Au reizbucnit incendiile de vegetație în nordul Californiei. Din cauza vântului puternic, flăcările se extind cu repeziciune, iar mii de oameni au primit ordin de evacuare. Focul a nimicit până acum peste 50 de locuințe, în ciuda intervenției a mai bine de o mie de pompieri.

Imaginile apocaliptice au fost surprinse în Valea Sonoma, supranumită Ţara Vinului din California. Sute de echipaje de pompieri încearcă de mai bine de 24 de ore să țină flăcările sub control, dar în zadar. Rafalele de vânt cu o viteză de peste 100 de kilometri la oră şi vegetaţia uscată alimentează focul, care la fiecare trei secunde acoperă o nouă suprafață de mărimea unui teren de fotbal.

Peste două mii de localnici au primit ordin urgent de evacuare în toiul nopții, iar la scurt timp flăcările au făcut scrum peste 50 de locuințe.

În stare de alertă sunt şi locuitorii oraşului San Bernadino de lângă Los Angeles. Și aici proprietarii mai multor imobile, care se află pe traiectoria flăcărilor, au primit ordin de evacuare. Câteva ore mai târziu, focul a ajuns și la casele lor.

În încercarea de a evita tragediile, alimentarea cu energie electrică a fost sistată în mai multe regiuni afectate. Vizate sunt sute de mii de locuințe. Și traficul rutier a fost dat peste cap. O parte din autostrada care taie de la nord la sud California a fost închisă pentru că flăcările sunt foarte aproape de carosabil. Meteorologii dau asigurări că vântul se va domoli în orele următoare, dar chiar și așa, pompierii spun că stingerea focarelor este o misiune aproape imposibilă. 

Opinia ta contează. Comentează!