/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/VIDEO/ 11 moldovence, inclusiv câteva minore, impuse să se prostitueze în Grecia

missing
24 octombrie 2019, ora 17:41

Le-au promis un loc de muncă bine plătit în străinătate, dar au ajuns să presteze relații sexuale cu până la 80 de clienți pe zi. Este drama prin care au trecut 11 moldovence, inclusiv trei minore. Fetele au fost traficate în Grecia, în case de toleranță, unde erau monitorizate prin intermediul camerelor video. Rețeaua de traficanți, formată din albanezi și moldoveni, a fost deconspirată recent, iar bănuiții riscă detenție pe viață.

Despre cazul moldovencelor exploatate sexual, poliția de la Chișinău a aflat datorită unui apel telefonic, pe care mama unei fete l-a făcut la Linia Fierbinte Antitrafic. Oamenii legii au început să investigheze cazul, implicând și poliția elenă. În total, au fost efectuate 11 percheziții în capitala Greciei, trei la domiciliile suspecților și opt în casele de toleranță.

Victimele au fost supravegheate atât fizic, cât și prin intermediul camerelor video. La moment au fost identificate 11 victime din Republica Moldova, dintre care trei minore. Acestea erau exploatate sexual. Fiecare din victime erau impuse să deservească pe zi între 25 și 80 de clienți”, Artur Degteariov, șef interimar, Centrul pentru Combaterea Traficului de persoane INI.

Clienții plăteau câte 20 de euro pentru serviciile primite. 15 euro reveneau victimelor, ceilalți bani erau împărțiți de membrii grupării, formată din 14 persoane. Printre cei care recrutau fetele erau și trei moldoveni, însă liderul era din Albania. Acum, ei sunt cercetați în arest, pe teritoriul Greciei.

Toate apelurile erau supravegheate ca fata să nu povestească cu ce se ocupă. Victimele făceau parte din familii social-vulnerabile, din zonele rurale. Recrutorul cunoștea aceste detalii și venea cu ofertă avantajoasă – salariu decent de 1000 de euro într-o țară europeană”, Nadejda Barbalat, procuror.

Potrivit autorităților, victimele sunt bine, iar o parte dintre ele au revenit în Moldova. În urma perchezițiilor, din locuințele suspecților au fost ridicate peste 70 mii de euro, arme deținute ilegal și automobile scumpe. Suspecții riscă închisoare pe viaţă. Centrul „La Strada” încurajează oamenii să sune la Linia Fierbinte atunci când suspectează nereguli, în legătură cu ofertele de muncă în străinătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram