Maia Sandu ia atitudine față de situația de la Educație: Pentru PL apartenența politică este criteriul principal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul ministru al Educației, Maia Sandu, a reacționat față de ultimele acțiuni din cadrul ministerului pe care l-a condus, criticând dur atitudinea conducerii Partidului Liberal.

„În cei trei ani la minister, niciodată nu le-am vorbit colegilor de acolo despre partid. Actuala ministră a vorbit despre PL chiar de la prima ședință. Doi din cei trei viceminiștri pe care i-am avut și secretarul de stat nu au fost membri de partid și aceasta nu a fost o problemă pentru partidul care m-a delegat. Pentru PL apartența politică este, se pare, criteriul principal în selectarea echipei”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit acesteia, foștii săi colegi din cadrul Ministerului Educației primesc „ordine prin telefon de la oameni din afara instituției care fac referință la înțelegeri” cu președintele PL, Mihai Ghimpu.

„Nu așa funcționează o instituție de stat. Iar capital politic poți obține doar atunci când sistemul merge bine și se îndreaptă în direcția corectă, dar pentru asta el trebuie condus cu sprijinul tehnicienilor, nu al politrucilor”, a comentat Maia Sandu pe Facebook.

Ea susține că actuala echipă de la minister ar putea deveni un avantaj enorm pentru noua conducere a ministerului și pentru PL, dacă aceștia ar reuși să depășească frica de a comunica cu oameni care nu sunt membri ai partidului condus de Mihai Ghimpu.

În final, Maia Sandu a îndemnat noua conducere a Ministerului Educației să continue reformele demarate, întrucât „conducerea ministerului ar putea obține un sprijin popular imediat dacă ar promova și implementa aceste politici”.

Foștii viceminiștri ai Educației și-au dat demisia din funcție după ce Corina Fusu a fost numită în fruntea ministerului. Unul dintre viceminiștri, Liliana Nicolăescu-Onofrei a acuzat noua conducere că ar încerca să stopeze reformele demarate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...