/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ardei, sfeclă și ceapă cu un conținut depășit de plumb. Rezultatele laboratorului ANSA

missing
22 octombrie 2019, ora 19:24

Ardei, sfeclă și ceapă cu un conținut depășit de plumb. Legumele erau cultivate în apropierea albiei râului Bâc, în zona administrativă a raionului Anenii Noi. Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au prelevat probe din legume, iar analizele de laborator au arătat prezența plumbului.

În total au fost nimicite doua loturi de ardei cultivate pe 2 ha fiecare și un lot de ardei de pe o suprafață de 3,5 ha. Urmează să fie nimicit și un lot de ceapă de pe 3 ha și un lot de sfeclă roșie cultivat pe 0,95 ha. Loturile care urmează a fi nimicite sunt acum sub supravegherea ANSA și Inspectoratului General de Poliție.

Probele au fost prelevate cu scopul de a stabili inofensivitatea legumelor crescute. În total au fost prelevate 15 probe.

ANSA atenționează că la procurarea fructelor și legumelor în stare proaspătă consumatorii sunt în drept să solicite de la comercianți acte ce atestă provenința și inofensivitatea lor și să acorde o atenție deosebită calității produselor procurate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram