/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Concertul de ieri-seara, din centrul capitalei, sponsorizat de firma care a privatizat Cafeneaua Guguță

missing
15 octombrie 2019, ora 23:02

Concert grandios a fost ieri, în capitală, de Hramul orașului Chișinău. Manifestația a culminat aproape de miezul nopții, cu un show spectaculos de focuri de artificii, care i-au ținut minute bune pe petrecăreți cu ochii țintiți spre cer. Distracția s-a încins și când pe scenă a urcat fanfara Ciocârlia, venită din România. Potrivit autorităților municipale, evenimentele de ieri au costat în jur de un milion de lei. Alte 10 mii de euro au fost donate de firma care va construi un imobil în locul cafenelei Guguță, a precizat pentru TV8, șefa direcției Cultură.

Centrul capitalei a fost locul unde muzica și voia bună au fost ca la ele acasă. În prima parte a concertului, atmosfera a fost încinsă de artiștii de la noi.

Iar, când pe scenă au urcat oaspeții veniți de peste Prut – interpreții Andra și Fuego, dar și fanfara „Ciocârlia”-, horele s-au făcut mai mari.

„Până acum am dansat. Nu va dor picioarele? Nu noi iubim foarte mult sa dansăm. Va simțiți ca la 18 ani? Da, am trecut de 18 ani, avem și nepoți, dar aici tot 18 a rămas”.

„Ooo! Ok. E tot minunat.”

„Până la ce oră o să vă distrați? Mâine la lecții. Până la 12.”

Au rămas încântați de spectacol și câțiva oaspeți veniți din România, care nu s-au sfiit să danseze.

„Suntem de la Cluj. Sunteți pentru prima oară la Chișinău. Eu sunt pentru prima oară la Chișinău. Sunt foarte încântată. Vreau să vă felicit pentru un așa spectacol”.

Iar dacă unii dansat, alții s-au perindat pe la tarabele cu bucate. La mare căutare au fost și băuturile alcoolice.

„Un pahar de bere, acasă vin.”

„Am ieșit și noi… Nici nu știm câți ani nu am ieșit în centru. Zic, măcar acum, prin treacăt.”

– „Vad ca aveți și un pahar de vin?
– Nu e al meu, nu e al meu m-am împiedicat de el, asa.
– Nu e vinul Dvs?
– Nu, nu! Numai sticla”.

„Ce sărbătoriți astăzi? E hramul Chișinăului. Câți ani are Chișinăul? Eu nu știu cât, cât are orașul. Nu contează, dar sărbătoriți? Da beau o bere ca oamenii.”

Spectacolul a culminat cu un show impresionant de focuri de artificii.

Potrivit Ziarului de Gardă, concertul de hramul orașului a fost sponsorizat și de compania „Regata Imobiliare”, care s-a judecat anterior cu Primăria pentru privatizarea terenului, pe care se află fosta cafenea „Guguță”. Toamna trecută, Curtea Supremă i-a permis să privatizeze terenul aferent localului și să construiască un centru socio-cultural și de agrement. Solicitată de TV8, șefa direcției municipale Cultură a declarat că nu a știut despre acest litigiu, iar firma a contribuit cu 10 mii de euro, care au fost folosite pentru echipamente tehnice.

Municipalitatea a cheltuit în jur de un milion de lei pentru întregul eveniment de Hramul Orașului.

Reporteră: Natalia GHEȚU
Imagini: Roman BAHNĂ

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram