Image-Description
Incident grav într-o școală din Chișinău. Învățătoarea amenință și abuzează copiii din clasa 1 (VIDEO)
Social 7 octombrie 2019, 08:35 | 8742

Încă un caz de abuz fizic și verbal asupra copiilor a ieșit la iveală, într-o școală privată din Chișinău. O învățătoare a fost înregistrată în timp ce striga și îi amenința pe elevii săi din clasa 1.

Cazul a fost făcut public de un părinte, care a decis să-și trimită băiatul la școală cu un dispozitiv de înregistrare audio, în acord cu alți părinți din aceeași clasă, după ce au observat că copii lor manifestă schimbări de comportament după doar o lună de școală.

„Îți trăsnesc cu un capsator de asita, rămâi acolo, dacă nu înțelegi din cuvânt, o să trec la bătaie”, „Stați și vă uitați unul la altul, doi prostănaci se împrumută cu prostănăcie”, „Mama mi-a zis că dacă nu înțelegi din cuvânt îmi permite să-ți dau pantalonii jos și să pun mâna pe o curelușă sau pe o vărguță”, „Mă apropii de tine și te zgâlțâi că vei intra în dulapul cela – sunt doar câteva dintre secvențele din înregistrarea publicată pe Facebook de Ion Andronache.

„Discutând cu alți părinți ai copiilor din clasa lui Andrei am ajuns la concluzia că și ceilalți părinți au observat aceleași schimbări la copii lor. Despre ce vorbesc? frica copiilor de a se prezenta la ore, irascibilitate la primirea unor observații, anxietate, coșmaruri nocturne, limbaj indecent, ce nu era prezent în vocabularul copiilor și alte devieri comportamentale. La inițiativa unor părinți s-a decis înregistrarea zilei de școală prin intermediul unui smartwatch pe care le poartă copiii. Ceea ce am auzit, ne-a lăsat pur și simplu mască pe toți”, scrie părintele.

În această dimineață, părinții urmau să meargă la școală pentru a cere direcției demisia profesoarei surprinse în înregistrarea audio.

De asemenea, ei intenționează să depună o petiție la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în care vor cere ca acestei învățătoare să-i fie retras dreptul de a mai preda copiilor de vârstă gimnazială.

Ministerul Educației nu a reacționat, deocamdată, în niciun fel.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie