Ghidul anticorupție a ajuns la medici
Social 7 octombrie 2019, 18:46 | 1163

Ministerul Sănătății a lansat un ghid al integrității medicale, care ar contribui la eradicarea corupţiei din sistem. Angajaţii vor găsi în acest îndrumar răspunsuri la principalele întrebări - ce este permis şi ce este interzis, a specificat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco. Ghidul integrității medicale a fost elaborat cu sprijinul Consiliului Europei și a Uniunii Europene și va fi distribuit în toate instituțiile medicale.

Evaluarea integrității în unele spitale au scos la iveală un şir de neconformități, care încurajează corupţia, a declarat în cadrul lansării ghidului directorul adjunct al Centrului național anticorupție.

Autorii ghidului consideră că angajaţii din medicină vor găsi în document răspunsuri la mai multe întrebări, a declarat ministrul Sănătății Ala Nemerenco, subliniind că actele de corupţie din sistem nu vor fi tolerate.

Combaterea acestui flagel e posibilă, afirmă și oficialii europeni.

Apariția ghidului integrității medicale se datorează sprijinului din partea Uniunii Europene și a Consiliului Europei, în cadrul proiectului comun Combaterea Corupției prin Aplicarea Legii și Prevenire. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie