Părinții au observat că micuții nu mai doreau să meargă la școală de frică
Social 7 octombrie 2019, 22:19 | 983

Copiii din clasa întâi a unui liceu privat din Chișinău s-au pomenit victime în fața învățătoarei, care începea orele cu strigăte și le termina cu amenințări. Abuzul fizic și verbal asupra copiilor a ieșit la iveală - învățătoarea a fost înregistrată în timp ce se răstea la elevi. Procuratura municipiului Chișinău s-a autosesizat, iar profesoara cu pricina și-a dat demisia.

Plăcerea de a merge la școală a dispărut în doar câteva săptămâni. În mai puțin de o lună, elevii au înțeles că învățătoarea nu-i iubește, ci îi urăște. Asta au înțeles părinții, care ne-au mărturisit despre problemă, dar au solicitat anonimatul.

După mai multe plângeri ale copiilor, oamenii au decis să adune probe, înregistrând tot ce se întâmplă în sala de clasă. Ce au auzit, i-a lăsat fără cuvinte.

Cu strigăte și amenințări! Așa începeau și se sfârșeau orele la liceul privat, în clasa I.

Un grup de părinți a mers la administrația liceului și a cerut ca învățătoarea să fie demisă, iar copiilor să li se ofere un alt învățător.

Directorul instituției spune că învățătoarea activează de 4 ani în liceu și că până acum nu au existat asemenea cazuri.

Pentru a evita pe viitor asemenea cazuri, directorul liceului spune că va instala camere video în toate sălile de clasă.

Procuratura municipiului Chișinău precizează într-un comunicat că în acest caz va întreprinde toate acțiunile procesual penale prescrise de lege. Învățătoarea vizată nu ne-a răspuns la apel. În ședința operativă de la Primăria Chișinău s-a anunțat că învățătoarea ar fi dorit să depună cerere de demisie din proprie inițiativă, dar ea a fost concediată în conformitate cu legea. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie