/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Dodon, despre accidentele din ultima perioadă: „Se cer demisii de onoare sau anchete interne și reforme”

missing
06 octombrie 2019, ora 10:04

După ce în ultima perioadă s-au produs tot mai multe accidente rutiere, soldate cu persoane traumate sau decedate, șeful statului Igor Dodon a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook. Acesta cere demisii de onoare sau anchete interne și reforme pe numele responsabililor pentru securitatea rutieră. 

Numărul crescut de accidente rutiere din ultima perioadă, soldate cu zeci de răniți și cu oameni morți, inclusiv copii, trezește un grad înalt de îngrijorare. Se cer luate măsuri urgente, severe, concrete, de maximă eficiență, pentru a pune capăt acestor tragedii. Constatăm că metodele care au fost și sunt aplicate în prezent de responsabilii pentru securitatea rutieră nu funcționează. Sau oamenii respectivi sunt de o incompetență și indiferență criminală, sau metodele lor sunt depășite. În ambele cazuri, se cer demisii de onoare sau anchete interne și reforme”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Igor Dodon este indignat de activitatea „autorităților superioare” și cere ca „Guvernul și Legislativul să se convoace în comisii speciale pentru a propune un set urgent de modificări la legislație, pentru a înăspri controlul și pedepsele în trafic.”

Totodată, rog organele abilitate să se concentreze și mai mult asupra combaterii corupției în rândul celor responsabili de securitatea transportului, sub toate aspectele. Siguranța pe drumurile naționale trebuie să devină una dintre prioritățile noastre de bază, fiindcă e vorba de viața oamenilor”, mai precizează șeful statului.

Precizăm că, doar ieri s-au produs cel puțin trei accidente rutiere. În urma acestora, mai multe persoane printre care și copii au avut de suferit, iar o persoană și-a pierdut viața.

Vezi și:

Un polițist din Nisporeni și-a pierdut viața noaptea trecută, după ce mașina pe care o conducea s-a tamponat violent de un stâlp

/FOTO/ UPDATE: Două mașini s-au ciocnit pe bd. Dacia, spre Aeroport. 12 persoane au fost transportate la spital

/VIDEO/ Un microbuz cu cetățeni moldoveni, implicat într-un accident mortal în România! Șoferul vehiculului a decedat

Accident cumplit la Drochia, cu implicarea unei ambulanțe. Șoferul acesteia a murit pe loc

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram