Mineri răniți în Polonia
Externe 4 octombrie 2019, 15:46 | 727

Un miner a murit, iar 16 au fost răniţi în Polonia, după ce mina în care lucrau a fost afectată de un cutremur. Amănunte despre acest subiect aflați din următorul grupaj de știri.

POLONIA

Incidentul s-a produs într-o mină de cărbune din sudul Poloniei. Potrivit presei locale, imediat după producerea seismului, mai multe echipe de salvatori au intervenit și i-au adus la suprafață pe cei 17 mineri prinși în subteran. Unul dintre ei a fost rănit grav de bucățile de piatră desprinse din tavanul minei și a fost transportat cu un elicopter la spital. Bărbatul a murit însă la scurt timp. Alți nouă colegi de-ai săi s-au ales cu răni grave, spun medicii, iar ceilalți au fost răniți ușor.

CEHIA

Un om a murit, iar nouă au fost răniți în Cehia, după ce o clădire de locuințe dintr-un oraș din sudul țării a fost distrusă de o explozie. Martorii au povestit că deflagrația s-a produs imediat ce flăcările au cuprins unul dintre apartamente. Echipele de pompieri venite la fața locului au evacuat imobilul, care cel mai probabil va fi demolat, întrucât a fost grav afectat în urma incidentului. Anchetatorii urmează să determine cauza deflagrației.

ECUADOR

Stare de urgență în Ecuador. Mii de persoane au protestat în capitala Quito, nemulțumite de decizia autorităţilor de a elimina subvenţiile la carburanţi. Unii dintre manifestanți au devenit violenţi, iar forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene. În ciuda protestelor, președintele ecuadorian a anunțat că nu renunță la planul său. Mai mult, el a instituit stare de urgență în țară, fapt ce aduce cu sine suspendarea mai multor drepturi cetățenești și îi permite Armatei să se implice în menținerea ordinii publice. 

Opinia ta contează. Comentează!