/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

/VIDEO/ Un lider de partid amenință cu greva foamei. Cere închisoare pentru Igor Dodon

missing
03 octombrie 2019, ora 21:59

Îl vor pe Igor Dodon la pușcărie, iar ca să fie auziți și-au instalat corturi în fața Parlamentului. Protestul este organizat de partidul „Democrația Acasă”, iar printre cei care îl acuză pe președinte de trădare de Patrie este și liderul formațiunii, Vasile Costiuc. Cei câțiva nemulțumiți sunt gata să țină și greva foamei timp de câteva zile. Președinția nu a comentat, deocamdată, acuzațiile și protestul.

DUMITRU MUNTEANU, PROTESTATAR

El se găsește permanent la Moscova, el este înlocuitorul lui Putin și el nu caută de poporul acesta. Cu ajutorul lui, în toate instituțiile sunt oamenii Kremlinului.

Manifestanții și-au instalat câteva corturi. Au adus cu ei un banner prin care condamnă pactul Ribentropp-Molotov, ziare în limba română și o toaletă mobilă. Totuși, s-au oprit în fața Parlamentului, deși nemulțumirile îl vizează pe președintele țării.

VASILE COSTIUC, PREȘEDINTE „DEMOCRAȚIA ACASĂ”

Nu ne-am apropiat astăzi să protestăm sau să stăm fix în față, pentru că putoarea în Chișinău vine de la Președinție.

Oamenii își propun să stea în stradă patru zile, fără pic de mâncare, dacă le va permite starea de sănătate. Aceștia au mai făcut o grevă a foamei similară în iulie, dar fără un rezultat.

DUMITRU MUNTEANU, PROTESTATAR

Am participat data trecută patru zile, dar acum nu pot, sănătatea nu-mi permite, dar susțin oamenii.

VASILE COSTIUC, PREȘEDINTE „DEMOCRAȚIA ACASĂ”

Dacă data trecută nu am fost băgați în seamă, asta înseamnă că trebuie să ne luăm geanta și să emigrăm de aici, pentru că Procuratura nu vrea să ne ia în serios? Ba da, noi astăzi facem un apel civilizat. Vedeți, stăm în corturi, pașnic.

Prin acest protest, oamenii cer, din nou, procuraturii să-l cerceteze pe șeful statului pentru trădare de țară, în favoarea Rusiei. Igor Dodon nu a reacționat la aceste acuzații, iar purtătoarea sa de cuvânt nu ne-a răspuns la telefon. În luna august, liderul Partidului Unității Naționale a depus un denunț la Procuratura Generală, în care a cerut ca Igor Dodon să fie cercetat pentru trădare de patrie, dar și pentru finanțarea ilegală a socialiștilor de către ruși. Anatolie Șalaru a făcut trimitere la o discuție, filmată pe ascuns, în care președintele vorbește cu fostul lider PD despre banii pe care i-ar primi de la ruși, pentru activitatea partidului său.

Săptămâna trecută, procurorii au anunțat că nu au găsit probe care să confirme că socialiștii au fost finanțați din exterior. (imagini video camera ascunsă)

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram