/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Cheltuiesc banii partidului pe panouri publicitare! Candidații la Primăria Chișinău care au împânzit orașul cu chipurile lor

missing
02 octombrie 2019, ora 20:38

Bătălia panourilor electorale a început pe străzile capitalei. De la fiecare colț de stradă, Ion Ceban, Ivan Diacov sau Valerii Klimenko încearcă să ne convingă, prin sloganuri și fotografii luminoase, că anume ei merită sa conducă primăria.

Natalia GHEȚU, REPORTERĂ TV8: „Panourile cu chipul lui Ion Ceban au împânzit toată capitala. Mesajele de pe billbold-uri sunt diferite: Chișinău cu blocuri și curți moderne; Chișinău cu drumuri și trotuare bune. Chipul lui Ion Ceban apare nu doar pe bannerele statice, dar și pe cele mobile. Pe acest camion sunt afișate doua panouri cum mesaje diferite.”

Nu doar socialistul Ion Ceban își face publicitate prin intermediul panourilor stradale.

Natalia GHEȚU, REPORTERĂ TV8:  „În acest sens giratoriu fie ca privești la dreapta, fie că privești la stânga îl vezi pe Ivan Diacov, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar de Chișinău. Acesta nu este singur  pe billboard. Alături este Ilian Cașu”.

Și candidatul partidului Șor a apelat la panouri pentru a fi mai vizibil în campania electorală. Valerii Klimenco apare însă în compania liderului formațiunii, Ilan Șor.

Natalia GHEȚU, REPORTERĂ TV8: „Căutat de Interpol, Ilan Șor apare pe panouri alături de candidatul la funcția de primar de Chișinău, Valerii Klimenco cu mesajul: Succesele Orheiului la Chișinău.”

Oamenii de rând au păreri diferite despre panourile candidaților:

„Reclama merge în calitate de spălare de bani. În principiu cine vrea să lucreze lucrează cu oamenii.”

„Le observați? Nu. Mă uit la copaci la oameni”.

„Ele strică imaginea orașului”.

„În situația de astăzi, este o irosire de bani”.

Partidul Socialiștilor a declarat în rapoartele financiare, depuse la CEC, până pe 27 septembrie că a cheltuit în jur de 50 de mii pentru panouri. Partidul Șor – puțin peste 300 de mii, iar Partidul Nostru – aproape 220 de mii de lei. Pe lângă acești candidați, la șefia primăriei Chișinău mai participă Andrei Donică, de la Mișcării Profesioniștilor „Speranța – Nadejda”, Teodor Cîrnaț, din partea Partidului „Voința Poporului”, Valeriu Munteanu –„Uniunea Salvați Basarabia”, Victor Chironda din partea Mișcării Social-Politică „Forța Nouă”, activistul Vitalie Voznoi, de la Partidului „Stânga Europeană”, Dumitru Țîra, din partea Partidului Popular European, reprezentantul Partidului Verde Ecologist Vitalie Marinuță, Andrei Năstase, din partea blocului ACUM, Lilia Ranogaeț de pe lista Partidului Național Liberal, Fetescu Alexandru  de la PLDM, Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal, democratul Vladimir Cebotari, Octavian Țîcu din partea „Partidului Unității Naționale”, Toma Serghei cu „Partidul Oamenilor Muncii”, Vladimir Țurcanu de la „Partidul Popular Românesc” și  candidatul  Partidului „Democrația Acasă” – Boris Volosatîi.

Mai multe detalii despre candidații la alegerile de pe 20 octombrie aflați pe pagina alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram