Accidentul de la Buiucani: Șoferița avea peste 40 de procese verbale pentru încălcări în trafic
Social 1 octombrie 2019, 21:39 | 4340

Nouă victime ale accidentului fatal din sectorul Buiucani al Chișinăului rămân internate la Institutul de Medicină Urgentă. Printre pacienți este și șoferița, care s-ar face vinovată de impact. Ea este conectată la aparatul de respiraţie artificială. Între timp, au fost prelevate mostre biologice, pentru a stabili dacă femeia era sau nu în stare de ebrietate. Potrivit poliției, șoferița a figurat anterior în cinci dosare penale. Acum, ea riscă până la 7 ani de pușcărie.

Şoferiţa se află în Secţia anestezie și terapie intensivă, după ce a suportat o intervenție chirurgicală.

De la şoferiţă au fost prelevate mostre biologice, pentru a afla dacă a urcat băută la volan.

Medicii spun că o altă femeie, de 51 de ani, este în Secţia reanimare, în stare gravă, dar stabilă. Starea altor șapte victime ale accidentului este de gravitate medie.

Poliția afirmă că în nouă ani, şoferiţa a fost vizată în cinci dosare penale.

În 2010, femeia a fost de două ori absolvită de răspundere penală, fiind pedepsită de două ori contravenţional - cu amenzi de două și, respectiv, trei mii de lei. La sfârșitul anului 2016, ea a fost implicată într-un accident în orașul Orhei, fiind la volanul unui Porsche Cayenne. Aceiași mașină, care a accidentat ieri troleibuzul plin cu oameni. Femeia era în stare de ebrietate avansată.

În 2017, un alt accident, la volanul aceluiași automobil Porshe.

Femeia a fost condamnată la 4 luni de închisoare, la care au fost adăugate încă două luni pentru vinovăția demonstrată în accidentul anterior, din orașul Orhei.

Două luni, femeia le-a petrecut în Penitenciarul nr.13, ne-a mai spus Gheorghe Balan. Totodată, pe numele femeii au fost întocmite 43 de procese verbale contravenţionale. Din cauza șoferiței s-ar fi produs accidente rutiere, au fost situații când femeia a depășit limita de viteză, a ignorat indicatoarele de sens obligatoriu și a urcat băută la volan. Pe rețelele de socializare au apărut și imagini cu şoferiţa beată la volanul mașinii Porshe.

Poliția susține că într-un caz din cele 43, șoferița a părăsit locul accidentului. Internauții au făcut publice video, în care ar fi surprinsă femeia.

Din 2016 și până în anul 2018, femeia a fost privată de dreptul de a conduce autovehicule însă ea continua să o facă, mai declară șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție. Reprezentanții instituțiilor de drept nu au putut să ne spună dacă șoferița a avut dreptul să urce ieri la volan. Luni, un automobil s-a ciocnit cu un troleibuz de pe linia 21, în sectorul Buiucani. 25 de oameni, cu vârste cuprinse între 19 și 67 de ani, au fost transportați la Departamentul Clinic de Medicină Urgentă. 14 persoane au fost lăsate să meargă acasă, iar două ar fi refuzat spitalizarea. Un pasager aflat în autoturismul implicat în accident a murit la fața locului. Potrivit poliției, șoferița circula cu o viteză de aproximativ 130 de kilometri la oră, ignorând culoarea roșie a semaforului. Femeia riscă acum de la 3 până la 7 ani de închisoare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie