/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Soarta celor patru tinere care au bătut-o pe o femeie din capitală. S-au dovedit a fi studente originare din Israel

missing
01 octombrie 2019, ora 21:28

Cele patru tinere care au bătut-o pe o femeie în sectorul Centru al capitalei s-au dovedit a fi studente în anul trei la medicină, cetățene ale statului Israel. Astefel, după ce USMF „Nicolae Testemițanu” s-a autosesizat pe acest caz, tinerele au fost exmatriculate, iar contractele de studii, reziliate. 

„Astăzi a fost convocată ședința Comitetului de etică, care a examinat materialele pe cazul dat și a audiat participantele la conflict. Ca rezultat, Comitetul de etică a concluzionat: de a aplica cea mai drastică sancțiune pentru încălcarea normelor de comportament prin folosirea inclusiv a forței fizice”, se arată într-un comunicat al USMF „Nicolae Testemițanu”.

De asemenea, reprezentanții instituției de învățământ au comunicat următoarele:

„USMF „Nicolae Testemițanu” s-a autosesizat imediat, cazul fiind examinat, în prim plan, la ședințele Consiliului Facultății de Medicină nr. 2 și a rectoratului, în prezența studentelor implicate, care au dat explicaţii, inclusiv în scris, referitor la situația de conflict.

Totodată, Decanatul Facultății de Medicină nr. 2 a organizat ieri o ședință, cu participarea tuturor studenților internaționali, unde au fost discutate, în mod repetat, normele de comportament ale acestora atât în cadrul instituției, cât și în spațiile publice.

În acest context, subliniem că Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” condamnă orice comportament agresiv, ce contravine normelor morale și legale, inclusiv actelor regulamentare ale instituției, precum Carta universitară, Regulamentul intern și Codul Moral”, spun reprezentanții instituției.

Amintim că cazul a avut loc pe 23 septembrie și este documentat prin prisma articolului din codul penal, „Huliganism”. La moment a fost întocmit un dosar penal. Dacă va întruni toate semnele constitutive a infracțiunii „Huliganism” va fi inițiată cauza penală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram