image
Sursa foto: Vandeville Eric/ABACA

Papa Francisc: Ţările care vând arme cauzează migraţii, însă refuză să primească refugiaţi

Papa Francisc a criticat ţările care fabrică şi vând armament pentru războaie desfăşurate dincolo de propriile frontiere, însă apoi refuză să primească refugiaţii apăruţi în urma acestor conflicte, informează site-ul postului Euronews.

„Războaiele afectează doar unele regiuni din lume, însă armele de război sunt produse şi vândute în alte regiuni, care apoi nu sunt dornice să preia refugiaţii generaţi de aceste conflicte", a declarat duminică Papa Francisc.

În cadrul predicii sale, cu ocazia Zilei Mondiale a Imigranţilor şi Refugiaţilor, în faţa a aproximativ 40.000 de oameni aflaţi în Piaţa Sfântul Petru, suveranul pontif afirmat că războiul şi migraţia sunt două chestiuni conectate.

Papa a mai comentat că lumea a devenit din ce în ce mai "elitistă şi crudă faţă de cei excluşi" şi a subliniat că este de datoria creştinilor să îi ajute pe cei care sunt "trataţi rău şi abandonaţi pe străzile lumii noastre".

Liderul Bisericii Catolice a mai afirmat că oamenii nu trebuie să rămână indiferenţi la "izolarea, dispreţul şi discriminarea cu care se confruntă cei care nu aparţin grupului «nostru»."

Noutăţile partenerilor

comentarii: