image
Sursa foto: mediafax.ro

Rebelii huthi din Yemen susţin că au capturat un număr mare de militari saudiţi

Rebelii huthi din Yemen au anunţat sâmbătă că au capturat un număr mare de militari saudiţi în urma unui atac de proporţii la graniţa dintre cele două ţări, informează BBC.

Un purtător de cuvânt al rebelilor, colonelul Yahiya Sarea, a informat că militarii din trei brigăzi saudite s-au predat în apropierea oraşului saudit Najran. El a spus că mii de militari au fost capturaţi şi mulţi alţii au fost ucişi.

Acesta a adăugat că operaţiunea a fost cea mai mare de acest fel de la declanşarea conflictului din Yemen şi a spus că forţele saudite au suferit „pierderi uriaşe de vieţi omeneşti şi de echipamente militare”.

Sarea a mai spus că prizonierii vor fi prezentaţi duminică la Al Masirah TV, canalul de televiziune al rebelilor huthi, scrie mediafax.ro.

Informaţia nu a fost momentan confirmată de către autorităţile de la Riyad.

Arabia Saudită desfăşoară o campanie aeriană în Yemen. Atacurile saudite vizează poziţii ale rebelilor huthi, susţinuţi de Iran, care controlează cea mai mare parte a Yemenului. Mii de civili au murit şi milioane de persoane sunt afectate de foamete în Yemen din cauza conflictului din ultimii ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: