/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Dosarul medicului, care s-ar face vinovat de moartea a trei copii intoxicați cu insecticide, a fost trimis în judecată. Ce riscă acesta

missing
29 septembrie 2019, ora 13:46

Procuratura Generală anunță finalizarea urmăririi penale și trimiterea în instanța de judecată a unui felcer din raionul Cantemir, pentru încălcarea din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale, care a dus la decesul a trei copii. Este vorba despre cei trei copii care au decedat anul trecut din cauza intoxicării cu insecticide.

Potrivit Procuraturii, felcerul a gestionat defectuos situația de criză. Lucrătorul medical al Punctului de Asistență Medicală Urgentă al localității a fost sesizat prin intermediul serviciului național unic pentru apelurile de urgență, 112, despre îmbolnăvirea subită a trei copii. „Însă, după ce s-a deplasat la domiciliul acestora, felcerul a dat dovadă de neglijență în acordarea asistenței medicale. Mai exact, acesta nu a reacționat prompt, iar reținerea în acordarea ajutorului medical a dus la decesul copiilor”, se spune într-un comunicat de presă al PG.

În plus, lucrătorul medical ar fi falsificat acte medicale oficiale și ar fi introdus date false în fișele de solicitare ale pacienților.

Pentru neglijența în acordarea ajutorului medical, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. În cazul falsificării actelor medicale, acesta riscă amendă de peste 30 mii lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani. Astfel, la discreția instanței de judecată, lucrătorul medical ar putea fi condamnat la ispășirea pedepsei cu închisoarea de până la 5 ani.

Copiii s-ar fi intoxicat după ce au inhalat vapori de insecticid. Totul s-ar fi întâmplat după ce bunelul celor trei copii a prelucrat grâul cu insecticide, cereale fiind păstrate într-o încăpere de lângă odaia în care dormeau copiii și cele două femei. Insecticidul conține fosfit de aluminiu, o substanță extrem de toxică, scrie sursa citată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram