Două profesoare cercetate penal
Social 26 septembrie 2019, 15:41 | 1652

Două profesoare de la Colegiul de Ecologie din Chişinău riscă puşcărie pentru că ar fi cerut şi primit repetat mită de la elevi. În schimbul sumelor primite, ele i-ar fi ajutat pe absolvenţi să susțină examenele și să aibă note mai mari. Cele două au fost filmate cum își exprimă revolta, folosind expresii necenzurate, față de faptul că unii elevi le-au dat mai puțini bani decât trebuia.

Ofițerii CNA şi procurorii anticorupţie au început să documenteze cazul după ce au fost sesizaţi. A fost pornită o urmărire penală, în cadrul căreia informația s-a adeverit. Procurorii au ajuns la concluzia că profesoarele primeau bani de la elevii din mai multe clase, pentru a-i determina pe alţi pedagogi să le pună note mai mari și să-i ajute să susțină examenele. Transmiterea banilor a fost urmărită cu ajutorul unor mijloace speciale și s-a constatat primirea a 10 mii de lei de la câteva clase. Anchetatorii au surprins cu ajutorul unei camere şi discuția dintre cele două profesoare, care făceau calcule.

Profesoarele ar fi primit însă cu câteva sute mai puţin decât au cerut şi erau revoltate.

Profesoarele au fost escortate la CNA, unde au fost audiate în cauza penală în care sunt bănuite de trafic de influență. În această dimineață, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au făcut percheziții în locuinţele suspectelor. De la una dintre ele au fost ridicate 12 mii de euro, iar de la cealaltă - patru mii de euro - bani despre care ele susțin că i-au economisit. Totodată, din apartamentele celor două profesoare au fost ridicate înscrisuri de ciornă, inclusiv liste în care erau indicate sumele primite de la elevi şi notele pentru fiecare.

Acum, profesoarele sunt cercetate în stare de libertate, iar dacă vor fi găsite vinovate riscă o amendă de până la 300 de mii de lei sau între trei şi şase ani de închisoare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie