Grigorciuc, în arest pentru 30 de zile
Social 26 septembrie 2019, 15:54 | 1234

Activistul civic Pavel Grigorciuc a fost plasat astăzi în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Asta după ce procurorii au solicitat aplicarea măsurii în privința lui, din motiv că l-ar fi agresat pe procurorul Nicu Șendrea. Avocatul lui Grigorciuc, Eduard Rudenco, a spus că va contesta decizia instanței, întrucât nu există infracțiune în acest caz. Activistul civic se declară nevinovat și susține că este vorba despre o răfuială din partea procurorului.

Avocatul lui a cerut de două ori recuzarea judecătorului. Inițial, pentru că instanța a refuzat ca ședința să fie publică, iar a doua oară - nu i-a permis lui Grigorciuc să iasă la pauza de masă. Procurorul Lilian Bacalâm susține că ar exista mai multe motive din care este necesară aflarea lui Grigorciuc în arest în izolator, însă a refuzat să ne spună și nouă care sunt acestea. Lilian Bacalâm a invocat secretul anchetei.

Procurorul de caz ne-a comunicat că în cadrul acestui dosar este cercetat și faptul că activistul civic ar fi fost influențat, prin deposedare de telefon, să reacționeze așa. Activistul civic Pavel Grigorciuc a fost reținut luni pentru 72 de ore de Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, pentru ca l-ar fi agresat pe procurorul Nicu Șendrea. Grigorciuc este bănuit de comiterea unui act de huliganism după ce procurorul Nicu Șendrea a declarat că, pe 11 septembrie, a fost agresat în timp ce ieșea din Curtea de Apel Chișinău. Ulterior, Șendrea ar fi fost internat în spital. Pe de altă parte, Grigorciuc susține că procurorul i-a luat telefonul, iar el a încercat să îl recupereze. Potrivit procuraturii, dat fiind că reținutul a mai comis fapte similare, el riscă o amendă de cel mult 67 de mii 500 de lei sau până la cinci ani de închisoare. În luna martie a acestui an, Grigorciuc a stat câteva luni în Penitenciarul nr. 13, după ce l-ar fi agresat pe deputatul PD Sergiu Sârbu. Atunci, Grigorciuc spunea că este deţinut din motive politice. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie