/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Candu vorbește despre tranzacția din Olanda, din 2011, și-l acuză pe Slusari că face declarații la indicația lui Năstase

missing
26 septembrie 2019, ora 18:45

Tranzacția făcută de Andrian Candu în anul 2011, în Olanda, este una privată și nu are legătură cu tranzacțiile implicate în frauda bancară, este declarația făcută de deputatul democrat azi, în cadrul unei conferințe de presă, în răspuns la o afirmație făcută la acest subiect de deputatul Blocului ACUM Alexandru Slusari, vineri, într-o altă conferință de presă

„Tranzacția din decembrie 2011 este o tranzacție legală, făcută în Olanda, în fața unui notar olandez și înregistrată de autoritățile din Olanda. A fost semnată și făcută de persoane competente din Olanda, este una privată și s-a referit la vânzare unor companii din Republica Moldova sau unor acțiuni din companii din RM și s-a referit în mod special la peste 20% de acțiuni din Victoriabank, dacă nu greșesc, 80 la sută din acțiunile Victoria Asigurări și o companie moldovenească, un SRL”, a declarat Candu.

Deputatul democrat îi mai reproșează colegului său din Blocul ACUM că nu face diferența dintre o tranzacție privată și una care ar putea avea legătură cu devalorizarea sistemului bancar și ar acționa la indicația președintelui său de partid Andrei Năstase: „Această tranzacție privată a fost atacată de Țopi, mă refer la Victor și Viorel Țopa, în  instanțele de judecată din Olanda, procese pe care ei le-au pierdut. Se pare că domnul Slusari nu face nicio diferență dintre tranzacțiile private sau tranzacțiile care sunt legate de cele care ar fi putut avea impact în  ceea ce noi numim frauda bancară. Se vede că domnul Slusari urmărește alte interese, ale Țopilor și primește indicații de la Năstase care este finul Țopilor”, a mai spus democratul.

La rândul său, Alexandru Slusari zice că declarația lui despre acea tranzacție s-a referit la alt aspect al problemei: „Eu am spus că Andrian Candu, în 2011, din statutul său de deputat, deoarece nu a avut dreptul să facă acest lucru, a semnat câteva tranzacții din cadrul contractului, tranzacții generale de trecere a activelor de la Plahotniuc către Platon (…). Eu am toate probele la mână, am tranzacțiile din 2011, am trei martori care au confirmat în scris că Plahotniuc cu 80 de milioane de dolari i-a vândut lui Platon oficial 26% din acțiunile Victoriabank și acțiunile unei alte companii mai puțin cunoscute”, a explicat deputatul din ACUM, contactat de TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram