MAI îndeamnă cetățenii să vină cu propuneri și sugestii pentru reformarea sistemului
Social 25 septembrie 2019, 16:30 | 1117

Ministerul de Interne cheamă cetățenii să se implice în reformarea sistemului. Astfel, pe pagina web a instituției a fost lansată astăzi o așa-nimită „Platformă de idei”, unde oamenii de rând pot să-și exprime viziunile privind îmbunătățirea situației. „Toți cetățenii care au idei, pot veni cu propuneri, cu soluții”, afirmă reprezentanții Ministerului de Interne. Ei dau asigurări că informațiile sunt confidențiale.

Potrivit concepției, ”Platforma de idei a MAI” este un spațiu virtual în care fiecare cetățean și angajat al sistemului poate să lanseze nelimitat idei, să formuleze propuneri și soluții privind deficiențele practice ce influențează calitatea serviciilor oferite de angajații Ministerului de Interne.

Platforma de idei nu substituie mecanismele instituționale de raportare a problemelor, accentuează reprezentanții ministerului.

Iată cum funcționează această platformă: accesați site-ul Ministerului de Interne, în dreapta găsiți ”Platforma de idei a MAI”, introduceți numele și prenumele, adresa de e-mail la care veți putea fi contactat, un număr de telefon, care este opțional, selectați subdiviziunea vizată, menționați titlul propunerii, mai jos aveți o rubrică în descrierea problemei și descrierea soluției, puneți codul de verificare și apăsați pe butonul „depune”... „Platforma de idei a MAI” este în avantajul tuturor, spune secretarul de stat al Ministerului de Interne, Ianuș Erhan.

Platforma este un canal confidențial de comunicare dintre persoană sau grup și administratorul portalului. Emițătorul poate solicita anonimatul. Periodic, dar nu mai rar decât o dată în an, va fi organizat concursul „Cea mai bună idee pentru MAI”. Cele mai constructive vor fi premiate. Secretarul de stat al Ministerului de Interne, Ianuș Erhan, a precizat pentru Jurnal TV că cheltuielile pentru lansarea platformei sunt egale cu zero. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie