Cer arest în izolator pentru Tauber
Politic 25 septembrie 2019, 20:32 | 2526

Procurorii au contestat astăzi la Curtea de Apel decizia instanței de fond în cazul deputatelor Partidului Șor Marina Tauber și Reghina ApOstolova. În privința lor a fost aplicat arestul la domiciliu și, respectiv, controlul judiciar, deși procurorii au cerut pentru Tauber arest în izolator, iar pentru Apostolova - arest la domiciliu. Primul a fost examinat demersul care se referă la Tauber, dar decizia judecătorilor va fi pronunțată mâine.

Marina Tauber și-a luat la ședința de judecată și pașaportul pe a-l lăsa instanței, drept dovadă că nu are de gând să părăsească Republica Moldova. Înainte de ședință, ea ne-a spus că este nevinovată.

În timpul întregii ședințe, în fața Curții de Apel au venit susținătorii Marinei Tauber. Deputatul le-a declarat manifestanților că și ea, și colega ei de partid, Reghina Apostolova, sunt „deținuți politici”. Tauber a spus că reținerea ei a fost un răspuns de la Igor Dodon și Zinaida Greceanâi pentru că ea și-a permis să „deschidă gura” despre ilegalitățile comise de Greceanâi. Tauber a adăugat că Apostolova se află în continuare în spital. Precizăm că Marina Tauber a fost reținută în urmă cu zece zile de către ofițerii CNA la Orhei, la scurt timp după ce a fost lipsită de imunitate parlamentară, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu. Motivul a fost cercetarea celor două deputate în dosarul fraudei bancare. Atunci, Tauber a fost plasată în arest în izolator la CNA pentru 72 de ore, iar prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

Opinia ta contează. Comentează!