/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/DOC/ Curtea de Apel a dispus convocarea Adunării Generale a Judecătorilor. Se va discuta despre demiterea membrilor CSM

missing
24 septembrie 2019, ora 19:25

Curtea de Apel Chișinău a dispus organizarea Adunării Generale a Judecătorilor pe data de 27 septembrie. Decizia a fost luată azi de către completul de judecătoare format din Angela Bostan, Ecaterina Palanciuc și Ana Malîi. 

Astfel, potrivit deciziei de azi a magistratelor de la Curtea de Apel, Adunarea Generală a Judecătorilor ar urma să aibă loc la Casa Sindicatelor, la ora 10:00.

La ședință se va discuta subiectul legat de ridicarea mandatelor membrilor permanenți și supleanți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Pe agendă mai figurează și subiectul legat de „Evoluția sistemului judecătoresc și eficiența asigurării autoadministrării judecătorești de către Consiliul Superior al Magistraturii, ca garant al asigurării independenței justiției. Resetarea și reconfigurarea organului de autoadministrare al autorității judecătorești”.

Totuși, decizia de azi a Curții de Apel poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție în decurs de trei zile.

Curtea de Apel Chișinău a obligat CSM să organizeze Adunarea Generală a Judecătorilor încă la finele săptămânii trecute, după ce peste 80 de judecători au semnat o cerere în acest sens. La ședința de azi, membrii CSM au respins cererea celor 80 de magistrați, iar decizia Curții de Apel de săptămâna trecută a fost catalogată de către aceștia ca fiind ilegală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram