/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/GRAFIC/ Sondaj! Cine sunt responsabilii de mirosul urât din Chișinău, în opinia locuitorilor capitalei

missing
23 septembrie 2019, ora 19:00

Chișinăuienii consideră că principala cauză a mirosului urât din capitală o reprezintă proasta administrare a orașului de către funcționarii publici, care în opinia cetățenilor sunt corupți și fură bani din bugetul de stat. Cel puțin aceasta arată un sondaj realizat recent de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova.

Din cele 770 de persoane care au fost chestionate, 31,9% au declarat că responsabilă de mirosul urât din municipiul Chișinău este conducerea stației de epurare a apei uzate. Alți 27% de respondenți sunt de părere că vinovați s-ar face antreprenorii care nu respectă legea și care au deteriorat stația de epurare.

Peste 23% dintre chișinăuieni cred că de vină ar fi autoritățile care trebuie să facă legi și inspecții în domeniul ecologic:Ministerul Mediului, Inspectoratul Ecologic de Stat și Agenția Ecologică teritorială Chișinău.

La general, peste jumătate dintre participanții la sondajul realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor consideră că activitatea administrației publice din municipiul Chișinău, în ultimii patru ani, este rea și foarte rea. Doar 0,7% dintre persoanele chestionate au catalogat activitatea administrației ca fiind foarte bună.

Sondajul a fost efectuat în perioada 11-20 septembrie pe un eșantion de 770 de respondenți și are o marjă de eroare de maximum trei la sută.

 

 

Foto: Asociația Sociologilor și Demografilor

 

Foto: Asociația Sociologilor și Demografilor

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram