Zeci de civili uciși în Afganistan
Externe 20 septembrie 2019, 16:11 | 1025

Cel puțin 30 de civili care se odihneau pe un câmp, după muncă, au murit în urma unui atac american cu dronă, care viza luptători ai Statului Islamic din Afganistan. Amănunte aflați din următorul grupaj de știri.

AFGANISTAN Atacul cu drone a avut loc noaptea, când zeci de muncitori de la o fermă dintr-o provincie din estul Afganistanului se odihneau în jurul unui rug. În consecință, 30 de oameni au murit, iar alți 40 au fost răniți. Ministerul afgan al Apărării, dar şi mai mulți oficiali americani aflați la Kabul au confirmat atacul cu dronă ce a vizat teroriști ai Statului Islamic, dar nu au comunicat detalii referitoare la victimele civile.

STATELE UNITE Pasagerii unui zbor operat de compania aeriană americană Delta Airlines au trecut prin momente de groază în timpul călătoriei lor din Atlanta spre Florida. Aparatul de zbor în care se aflau, un Boeing 767, a pierdut brusc din altitudine și în doar opt minute a coborât de la aproape 30 de mii de metri la 10 mii. Măştile de oxigen au picat din plafonul aeronavei, iar la bord s-a instaurat panica. După ce au redresat avionul, piloții i-au informat pe pasageri că se confruntă cu o problemă la sistemul de presurizare și au decis să aterizeze de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

UNGARIA Exercițiu cu peripeții pentru pompierii dintr-un oraș din nordul Ungariei, care urmau să participe la o operațiune demonstrativă în fața a sute de spectatori. Un echipaj de pompieri ar fi trebuit să stingă o maşină în flăcări, dar șoferul a intrat în viteză într-o curbă și a pierdut controlul autospecialei. Mașina s-a răsturnat sub privirile îngrozite ale celor prezenți, iar la fața locului a fost nevoie de intervenția altor două echipe de pompieri. 

Opinia ta contează. Comentează!