/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Câțiva tineri s-au îmbrăcat în pungi de plastic și au protestat la Parlament

missing
19 septembrie 2019, ora 22:45

S-au îmbrăcat în pungi de plastic și au venit la Parlament ca să ceară protecția mediului înconjurător. Un grup de tineri a organizat un protest creativ, înainte de ședința legislativului. Astăzi, deputații urmau să examineze legea care interzice pungile de plastic de unică folosință. Deputații nu i-au onorat cu prezența.

Mă sufoc de la pungă! Mă sufoc de la pungă!

Cu pungi de plastic pe ei, tinerii s-au adunat în fața Parlamentului pentru ca să-i încurajeze pe deputați să voteze legea.

Este o metaforă care descrie planeta, situația în toată lumea. Ne-am acoperit cu plastic ieftin și simplu, care poate fi găsit la orice magazin.

Unul dintre protestatari a fost și caricaturistul Alex Bureț. Afectat de această problemă, artistul sa realizat o serie de picturi, dedicate ecologiei și protecției mediului înconjurător. El consideră că legea trebuie să includă sancțiuni mult mai dure pentru cei care nu o vor respecta.

ALEX BUREȚ, CARICATURIST

Dorim să se aplice legi mult mai drastice. Îndemnăm deputații să vină cu noi propuneri.

Protestatarii afirmă că sunt diferite alternative pentru a înlocui tradiționalele pungi de plastic, de unică folosință.

De exemplu, avionul din porumb. La fel pot fi produse pungi flexibile, comodă, rezistentă, dar și reciclabilă.

Pentru că niciun deputat nu s-a apropiat de ei, tinerii au vrut să se apropie de intrarea în Parlament, dar au fost opriți de paza clădirii.

Nu le place că suntem aici.

Proiectul de lege presupune sancțiuni de până la 4 500 de lei pentru persoanele fizice și de până la 12 000 de lei pentru persoanele juridice, pentru confecționarea și comercializarea pungilor și a veselei din plastic. Din 1 ianuarie 2021, aceste articole vor fi interzise total, conform unui program elaborat pe etape.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram