/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Vlad Țurcanu, președintele PPR, către Octavian Țîcu: „Îi reproșez că a inițiat o acțiune pe cont propriu”

missing
18 septembrie 2019, ora 22:32

Vlad Țurcanu, președintele Partidului Popular Român (PPR), a venit cu un comentariu după declarațiile lui Octavian Țîcu, despre posibila sa participare la alegerile locale din partea unui partid unionist, printre care ar fi și PPR, și PUN (Partidul Unității Naționale).

„Octavian Țâcu își vede de cariera sa politică. Îi reproșez că a inițiat o acțiune pe cont propriu, în loc să pună cauza pe primul loc. Mai rău: este sfătuit prost să se asocieze după aceasta cu PUN, de către niște oameni care nici măcar nu-l respectă – ei doar vor să se reinventeze și să se căpătuiască pe seama sa. Dar dacă Șalaru a reușit contraperformanța să-i coboare ratingul lui Traian Băsescu în Republica Moldova, de ce ne-am aștepta ca de această dată să fie altfel?

Mai important mi se pare consolidarea unei forțe politice care să țină piept războiului hibrid declanșat de Federația Rusă, prin interpușii săi, împotriva Republicii Moldova. Imaginați-vă, unora le arde de scheme politice într-o asemenea situație critică, cu socialiștii instalați în funcțiile cheie din stat, asistați într-un mod aproape inconștient de către ce-a fost odată Blocul ACUM. Ce lecții ne oferă istoria în asemenea cazuri?”, a comentat Vlad Țurcanu.

Reprezentanții Partidului Unității Naționale (PUN) au declarat că-l susțin pe Octavian Țîcu în intenția sa de a participa la alegerile locale din Chișinău. Aceștia chiar îi propun lui Țîcu să candideze din partea lor la funcția de primar al capitalei.

După ce azi a anunțat că va candida la funcția de primar general al capitalei, Octavian Țîcu a spus că sunt trei partide unioniste din partea cărora ar putea participa la alegeri: Partidul Unității Naționale (PUN), Partidul Popular Român (PPR) și Partidul Liberal Democrat (PLDM).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram