/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Dodon anunță că din octombrie scade prețul pentru gazul livrat Republicii Moldova de către Rusia. Ce se va întâmpla la anul

missing
07 septembrie 2019, ora 18:13

Președintele Igor Dodon, care se află cu o vizită în Federația Rusă, anunță că în cadrul întrevederii cu președintele rus, Vladimir Putin, a convenit că anul curent tariful pentru gazele naturale livrate Moldovei nu va fi majorat. Pentru anul viitor, spune șeful statului, prețul ar putea fi chiar redus.

„Am ajuns la o înțelegere de principiu și am coordonat următorii pași de colaborare în sfera aprovizionării cu gaze, ceea ce ne permite să afirmăm deja la această etapă că tarifele pentru consumatorii finali nu vor crește. Începând cu 1 octombrie, prețul la gazele rusești, furnizate Moldovei, va scădea” a declarat Igor Dodon.

Șeful statului spune că a exprimat gratitudine conducerii Federației Ruse pentru prelungirea regimului de import fără taxe vamale pentru cinci categorii de mărfuri moldovenești din sectorul agroindustrial pe piața rusă. De asemenea, a examinat mai multe chestiuni legate de politica internă și cea externă a Republicii Moldova.

„În context, am menționat faptul că consensul forțelor politice externe în raport cu Moldova ne oferă șanse mari pentru dezvoltarea țării, precum și pentru realizarea în deplină măsură a strategiei politicii externe echilibrate, în baza menținerii și consolidării statutului constituțional de neutralitate permanentă”, a afirmat președintele Dodon.

Șeful statului spune că în cadrul întrevederii cu Putin a discutat și despre reglementarea transnistreană. „Am menționat necesitatea conjugării eforturilor tuturor participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”, cu scopul identificării unui model politic eficient, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute la nivel internațional”, a adăugat președintele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram