Boris Johnson a negat vehement o posibilă amânare a Brexitului
Externe 6 septembrie 2019, 16:30 | 1182

Premierul britanic Boris Johnson a promis că nu va amâna ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, stabilită după ultima amânare pentru 31 octombrie. „Prefer să fiu mort într-un şanţ decât să cer amânarea Brexit”, le-a declarat el jurnaliștilor, care l-au luat la întrebări după recentele eșecuri suferite în Parlament. Boris Johnson a fost rugat să comenteze și decizia fratelui său, care și-a anunțat demisia din guvernul conservator.

Cu tot mai puține opțiuni la îndemână și presat de o lege, care-l împiedică să decidă un Brexit fără acord pe 31 octombrie, Boris Johnson rămâne ferm pe poziții și neagă posibilitatea unei noi amânări a Brexitului.

Actul normativ votat miercuri în Parlament l-ar obliga pe şeful guvernului să ceară o nouă amânare a Brexitului până pe 31 ianuarie 2020. Poziția tranșantă a lui Boris Jonhson nu este însă pe placul multora, inclusiv a fratelui său, care și-a anunțat demisia din guvernul conservator, unde ocupa un post de secretar de stat. Jo Johnson a scris pe o rețea de socializare că plasează interesul național înaintea loialității față de familie. Decizia a aruncat încă o umbră de îndoială asupra acțiunilor premierului.

Divizarea a fost vizibilă și în timpul unei întâlnirii cu alegătorii, pe care Boris Johnson a avut-o într-un oraș din nordul regatului.

Cu tot mai puțin sprijin din partea Parlamentului, dar și a alegătorilor, Boris Johnson a cerut alegeri anticipate pentru 15 octombrie, dar a pierdut votul din Camera Comunelor, care i-ar fi permis convocarea acestui scrutin. Un nou vot se va desfăşura luni. 

Opinia ta contează. Comentează!