/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

În Republica Moldova a sosit un nou ambasador al Marii Britanii

missing
06 septembrie 2019, ora 17:45

Marea Britanie a trimis un nou ambasador în Republica Moldova, este vorba despre Steven Fisher. Acesta a prezentat azi la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) copiile scrisorilor de acreditare. 

La MAEIE Steven Fisher a avut o întrevdere cu secretara de stat, Tatiana Molcean.

„În cadrul întrevederii, părțile au punctat cele mai importante subiecte de pe agenda dialogului bilateral, optând în special pentru consolidarea relaţiilor moldo-britanice în contextul ieşirii Marii Britanii din spaţiul comunitar, prin negocierea Acordului de Parteneriat Politic şi Comerţ, care va transpune prevederile Acordului de Asociere RM-UE. Aceste prevederi se vor aplica bilateral şi vor include atât componenta politică, cât şi cea economică şi a comerţului liber, sporind claritatea reglementărilor juridice şi facilitând implementarea acestora”, se menționează într-un comunicat al MAEIE.

Marea Britanie are o reprezentanță diplomatică în Republica Moldova din anul 2002. Precedenta ambasadoare a Marii Britanii la Chișinău a fost Lucy Joyce OBE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram