Hotărârile Guvernului Leancă privind concesionarea aeroportului au fost abrogate
Social 4 septembrie 2019, 19:25 | 1247

Hotărârile Guvernului Leancă, prin care Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat în anul 2013, au fost abrogate astăzi de executiv. Potrivit miniștrilor din Guvernul Sandu, aceste hotărâri ”au fost aprobate contrar procedurilor legale de un Guvern care se afla în demisie”. Totuși, aeroportul nu revine imediat în gestiunea statului.

Guvernul Sandu a abrogat astăzi patru hotărâri luate în anii 2012-2013 care vizau concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Ministrul Justiției a invocat faptul că deși Curtea Constituțională a suspendat în 2013 hotărârea Guvernului, prin care a fost stabilită concesionarea Aeroportului și a interzis efectuarea oricăror acțiuni pentru punerea deciziei în aplicare, la scurt timp, Cabinetul de miniștri a aprobat raportul privind derularea și rezultatele concursului de selectare a concesionarului.

Întrebată ce se va întâmpla la modul practic după abrogarea celor patru hotărâri de Guvern privind concesionarea Aeroportului, Maia Sandu a răspuns:

Maia Sandu a mai declarat că Ministerul Justiției lucrează la dosarul concesionării Aeroportului și că în următoarele zile va fi înaintată o acțiune în instanță pentru anularea contractului de concesiune. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie