/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Ambuteiajele au fost la ordinea zilei pe străzile din Chișinău. Unii șoferi au nimerit și în accidente

missing
04 septembrie 2019, ora 22:51

Chișinăul a redevenit capitala ambuteiajelor. Dacă în prima zi de școală șoferii au mers ca untul pe străzile din municipiu, astăzi traficul a fost exact ca în coșmaruri: cu străzi blocate, claxoane, mult timp pierdut și accidente. Nici benzile reversibile și nici polițiștii, prezenți în orele de vârf în intersecțiile mari, nu au fost de ajutor. Ploaia o fi de vină, presupune Inspectoratul de Patrulare.

Coloane imense de mașini s-au format de dimineață la sensul giratoriu de pe bulevardul Moscovei. Deși, în apropiere, a fost creată recent o bandă reversibilă, acest lucru nu i-a ajutat pe șoferi, ba din contra, ambuteiajele au fost și mai mari.

„O să vorbesc explicit, nu mă filmați. Stau deja 15 minute doar pe bulevardul Moscovei. Este imposibil”.

„Conducerea se schimbă, dar lucrurile rămân la fel. –V-ați săturat să stați pe loc? –De jumătate de oră stau. Dar cred că în scurt timp nimic nu o să se schimbe”.

DIANA POPA, REPORTER TV8: „O nouă stradă, un nou ambuteiaj. Aici, pe strada Studenților din sectorul Râșcani, șoferii sunt nevoiți să stea în trafic circa 30 de minute”.

„Cred că acolo poliția permite să treacă la două semafoare celor care intră în oraș și ceilalți așteaptă”.

Șoferii s-au deplasat cu viteza melcului și pe străzile din centrul orașului. Mai multe troleibuze s-au blocat din cauza că au rămas fără curent electric. Inevitabil, traficul a devenit de coșmar.

„ Greu de circulat. –Cât timp ați stat? –Mult timp. –Vroe jumătate de oră? –Da, este”.

„Formidabil. A început anul școlar, totul e ca de obicei”.

Nu s-a trecut fără accidente minore. De exemplu, acest șofer a lovit un taxi.

„Eram doar în ambuteiaj și nu am fost atent. Atât”.

Șoferii s-au înțeles între ei și nu au mai chemat poliția. Ambuteiajele au fost la ordinea zilei și la Botanica.

„Infrastructura nu se modifică deloc. Totul rămâne la fel. Crește doar numărul automobilelor”.

„Lumea încă nu a plecat în străinătate, mai este pe loc. Au venit în oaspeție, pe la rude”.

Contactați de TV8, responsabilii de la Inspectoratul de Patrulare au răspuns că, cel mai probabil, ploaia ar fi de vină pentru crearea ambuteiajelor. În total, 26 de echipaje au dirijat astăzi traficul în intersecțiile din Capitală. În prima zi de școală, în capitală traficul a fost vegheat de 160 de inspectori, la care s-au alăturat și zeci de carabinieri.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram