/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ministerul Mediului s-a autosesizat în cazul poluării râului Bâc. Au fost prelevate probe de apă pentru investigații de laborator

missing
01 septembrie 2019, ora 14:50

Ministerul Mediului s-a autosesizat pe marginea poluării râului Bâc. Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău a vizitat Stația de Epurare Chișinău și a constatat că sursele de poluare pot fi multiple, inclusiv de la agenți economici. 

Iuliana Cantaragiu, secretara de stat la Ministerului Mediului în domeniul protecției mediului și resurselor naturale, susține că au fost prelevate probe de apă din mai multe puncte pentru efectuarea investigațiilor de laborator, care vor oferi o claritate mai mare referitor la sursa de poluare. Rezultatele de laborator vor fi miercuri.

În același timp, despre poluarea râului Bâc, a fost sesizată și Procuratura. Astfel, procurorii și inspectorii IPM Chișinău investighează cazul și vor efectua în următoarele zile controale la mai mulți agenți economici, care ar putea prin activitatea sa economică să polueze apele râului Bâc.

„Scopul nostru trebuie să fie unul: apele trebuie să fie curate! În acest scop, legea trebuie să fie respectată, indiferent de forma de proprietate a întreprinderii și indiferent de numele directorului sau „spetele” după care se ascunde acel director. Pentru asta am pledat anterior și pentru asta pledez și în continuare”, a menționat Iuliana Cantaragiu.

/VIDEO. FOTO/ Râul Bâc este de culoare albă pentru că în apele lui ar fi deversate reziduuri de la Stația de epurare

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram