/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Maia Sandu: „Ce s-a întâmplat la CCM a știrbit încrederea cetățeanului în procesul de depolitizare”

missing
30 august 2019, ora 23:17

Ce s-a întâmplat la Curtea Constituțională a Moldovei (CCM) a știrbit încrederea cetățeanului în procesul de depolitizare a instituțiilor statului. Despre aceasta șefa Executivului a declarat în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova. 

„Mai puțin ne-a reușit să depolitizăm CCM. Era important să depunem toate eforturile astfel încât să nu să se perceapă politic această instituție. Trebuia să ne asigurăm că este cât mai puțin politic în organele de drept, astfel încât să putem restabili încrederea cetățeanului”, a spus prim-ministra.

„La CCM nici nu ne-am gândit că cineva, care a avut calitatea de membru de partid până să fie ales în funcția de judecător, va îndrăzni să candideze pentru funcția de președinte. Urmează să vedem deciziile acestei Curți. Evident, că noi în continuare așteptăm să se producă această schimbare la nivel de președinte. Vor fi decizii importante ale Curții în următoarele luni care o să ne demonstreze dacă am greșit sau nu prin aceste numiri la CCM”, a declarat Maia Sandu.

Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale pe 19 august. Alegerea fostului deputat socialist în această funcție a stârnit un val de critici, mai ales după declarațiile judecătoarei CCM Liuba Șova, care a spus că, în opinia ei, alegerea lui Țurcan în această funcție a fost aranjată din timp.

Anterior prim-ministra Maia Sandu a susținut că blocul ACUM mai este de părerea că președintele CCM Vladimir Țurcan trebuia să lase în această funcție o persoană fără trecut politic.

La rândul său, șeful statului Igor Dodon a spus că-i apreciază calitățile profesionale ale noul președinte al CCM.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram