Carp: Scheme ilegale la CFM
Social 29 august 2019, 19:38 | 1125

La intreprinderea „Calea Ferata din Moldova” sunt aplicate scheme ilegale de comert cu aluminiu si cupru, afirma deputatul Blocului ACUM Lilian Carp. El a declarat intr-o conferinta de presa ca unii angajati ai CFM sustrag din depozite metale provenite din casarea vagoanelor, apoi le vand. Administratia companiei ar fi la curent cu toata afacerea, sustine Lilian Carp, potrivit caruia ilegalitatile au fost scoase la iveala in urma unui control efectuat de securitatea interna a CFM.

Imaginile făcute publice au ajuns la Lilian Carp din partea unui grup de angajați, care ar fi cerut să le fie păstrat anonimatul.

Potrivit lui Lilian Carp, după verificări, Inspectoratul de Poliție Bender a pornit o anchetă.

Nereguli sunt și la fabricarea traverselor, produse o perioadă la o fabrică din Bălți, spune deputatul.

Deputatul intenționează să trimită aceste informații, cu probe, la Procuratură. Totodată, el a cerut Ministerului de Interne să verifice dacă acest caz nu este mușamalizat, iar Curții de Conturi - să evalueze pierderile generate la producerea traverselor. Directorul general al CFM, Iuri Topală, ne-a declarat că la întreprindere nu poate fi vorba despre nicio schemă ilegală. Directorul adjunct al instituției, Miron Gagauz, nu a răspuns la apel. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie