Bloc invadat de șobolani și mizerie
Social 29 august 2019, 20:18 | 4247

Intr-un cartier al Chisinaului se afla un bloc, unde e mai bine pentru sobolani, decat pentru oameni. Tevile de canalizare din subsol sunt deteriorate, apa curge intruna, tavanul se surpa, iar sobolanii au gaurit peretii si s-au adapostit in apartamente. Si mormane de gunoi chiar in fata casei. Cei mai in varsta locatari nu au unde se duce, iar tinerii vand totul si pleaca.

De ani buni, locatarii acestui bloc de la Poșta Veche, strada Gheorghe Madan, aruncă gunoaiele chiar la scară, căci nu sunt tomberoane. De acest lucru profită șobolanii, care s-au înmulțit și dau buzna în casele oamenilor. Rozătoarele nu au dispărut, chiar dacă la începutul lunii august s-a făcut o deratizare completă.

Mai gravă este situația în subsol. Țevile sunt vechi, din unele curge apa...

Dar unde este multă umezeală, crește vegetația...

Oamenii se tem că într-o bună zi, pereții blocului vor ceda.

Leonid Solonari stă la etajul cinci. Când afară plouă, apa ajunge ușor în apartamentul său. Tavanul din coridor este crăpat și necesită reparație.

Se pare că blocul e sortit să stea în apă, deoarece nimic nu-l protejează de șuvoaie...

Blocul respectiv, vechi de aproape 40 de ani, este deservit de Întreprinderea municipală de gestionare a fondului locativ numărul 21 care se află în subordinea Direcției locativ-comunale. Directorul adjunct Ghenadie Dubița ne-a spus că Primăria nu alocă bani pentru întreținerea blocurilor și le recomandă locatarilor să creeze o asociație pentru a-și rezolva problemele.

În municipiul Chișinău sunt peste 3000 de blocuri. Asociații de proprietari sunt constituite în aproape 2000 de blocuri. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie